2018.07.31.

Sajtóközlemény

Sütőipari gépek beszerzése az egészségtudatos táplálkozásba beilleszthető új és jobb minőségű termékek előállításához a Pék Cipó Plusz Kft.-nél

A Pék Cipó Plusz Kft. sikeresen vett részt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázaton, ahol 11 559 600 forint uniós támogatásban részesült. A pályázati projekt keretében sütőipari eszközök kerültek megvásárlásra, a támogatás mértéke 39% volt. A korszerűbb technológia révén lehetőségünk nyílik az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető pékáruk előállítására

A Pék Cipó Plusz Kft. 2018. évben elnyerte a GINOP-2-1.8-17-2017-00646 számú pályázatot. A támogatási szerződés aláírását követően 2018. áprilisában vállalkozásunk 5071 Besenyszög, Szabadság tér 6. szám alatti telephelyén megkezdte a projekt végrehajtását. 

A fejlesztés eredményeként beszerzésre került 1 db F-211 belsőpályás, alsó kihordású tésztagömbölyítő,1 db D-300 típusú volumetrikus vákuumkamrás tésztaosztó és 1 db SR-I csészeemelő billentő. 

Az új technológia nagyban enyhíti a dolgozók fizikai megterhelésének mértékét. A csésze-emelő billentő a munkafolyamatokat gyorsítja, nem szükséges kézi munkával kiszedni a csészéből a tésztát, a gép egyenesen a tészaosztóba tölti azt.  A tésztaosztó gép segítségével lehetőségünk nyílik azonos, pontos méretű adagokat kimérnünk a termékeinkhez, a tésztagömbölyítő pedig segít a tészta magas színvonalú feldolgozásában. 

Az utóbbi években az egészséges élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet. Ezekkel a gépekkel lehetőségünk nyílik modern, gyors és magas szintű technológiával végezni a pékáru előállítását. Termékpalettánkba zabliszt, tönkölybúzaliszt, magvak, teljes kiőrlésű lisztek, speciális, szénhidrátcsökkentett lisztkeverékek hozzáadásával készülő új kenyérféleségeket tudunk beilleszteni, a kapacitás megnövelésével egyidejűleg.  Az egészségtudatos táplálkozási igényeket kielégítő pékáruk arányát folyamatosan növelni tudjuk, ezáltal lehetőségünk nyílik újabb piacok kiaknázására és ezáltal a vállalkozás eredményességének növelésére.

Az eszközöket a TRIEX Kereskedelmi Kft-től vásárolta. 

A projektet a tervezett 2018. július 31. napi megvalósítási határidőn belül befejezte a vállalat. A pályázatban vállaltuk, hogy a kapott támogatás 50 %-ával megemeljük a saját tőke mértékét a fenntartási időszakra, melyet meg fogunk tudni valósítani.

A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg, 11.599.600 forint európai uniós támogatás segítségével. Az beruházás összköltsége nettó 29 640 000 Ft volt.

További információ kérhető: 

Gyáfrás Kálmánéné ügyvezető

Elérhetőség: pekcipoplusz.kft@upcmail.hu